مراسم رونمایی از کتاب مهندس حاتمی در پردیس هنرهای زیبا برگزار شد

مراسم رونمایی از کتاب " خود زیست نامه کار و معماری " نوشته جناب آقای مهندس جواد حاتمی، از اساتید برجسته، صاحب نام و قدیمی پردیس هنرهای زیبا، روز شنبه 10 تیر 96 ساعت 10 صبح با حضور استادان برجسته معماری کشور و جمع  کثیری از علاقمندان در نگارخانه پردیس هنرهای زیبا برگزار شد.

در ابتدای مراسم دکتر حیدری رئیس محترم پردیس هنرهای زیبا گفت: همواره سرگذشت انسان های بزرگ به نسل های بعد کمک می کند که از تجارب ارزشمند شان استفاده شود. امروز مهندس حاتمی استاد عزیز و ارزشمند مان همین کار را انجام داده اند و من امیدوارم دیگر استادان نیز تجربیات کاری خود را مستند سازی و در اختیار دانشجویان و سایر معماران قرار دهند.

ایشان در ادامه گفتند: این کتاب، یک مدرسه معماری اختصاصی است و در آن معماری از دریچه ای که خودشان زحمت کشیده اند به تصویر کشیده شده است. کتاب در اصل یک پارادایم آموزشی است چرا که استاد حاتمی به ما گفته اند که هستی شناسی چیست؟ معرفت شناسی کدام است؟ و روش شناسی چگونه است؟

ما حاتمی را به این جهت دوست داریم که هیچ لحظه ای از وقت کلاسش را به مواردی جز درس دادن نگذراندند و خوشحالیم که پردیس هنرهای زیبا که خانه خود ایشان است میزبان رونمایی از این کتاب است

سخنران بعدی مراسم دکتر حبیبی استاد دانشکده شهرسازی بودند. ایشان با توجه به استقبال بسیار خوب استادان صاحب نام معماری کشور از جمله دکتر اعتصام، دکتر فلامکی، مهندس سعید نیا، دکتر ساعد سمیعی، مهندس تیموری و همچنین دکتر مهدی حجت، از این حضور بخاطر احترام به مقام یک معلم تشکر کرده و ان را کاری ارزشمند دانستند. وی گفت: اصل داستان در مورد بینش همه ماست. بینشی که نسبت به جهان داریم، بینشی که نسبت به خودمان داریم و این بینش است که منش و روش ما را روشن می کند و کنش مان را نیز معنادار می سازد. بی تردید این سه گانه با دانشی که که می اندوزیم بالاتر و بالاتر خواهد رفت. پس آن چیزی که مهم است بینش است و همه کسانی که نام بردم دارای بینش خودشان هستند و این مهم است که این بینش چگونه در منش معماری شان تجلی پیدا کرده است.

دکتر حبیبی در ادامه افزودند: مهندس حاتمی از این جهت برایم قابل ستایش است که عاشق معماری است. یعنی یک عشق ورزی حیرت انگیزی با معماری بویژه معماری سرزمینش و جهان دارد و این منش را در تمام سالهایی که کارکرده در تولید معماری  نشان داده است و من بسیار خوشحالم که ایشان خودش را با این کتاب مکتوب کرد و این بسیار مهم است چرا که افرادی نظیر او که فقط به معماری می اندیشند بسیار کم است و امیدواریم که ایشان هرگز عنایتشان را به پردیس (دانشکده) هنرهای زیبا قطع ننمایند.

در بخش بعدی مراسم جناب آقای مهندس حاتمی به ایراد سخن پرداخت. وی با تشکر از توجهات ویژه پردیسو تشکر از استادان و دانشجویان حاضر در مراسم گفت: برایم اینجا مکانیست که انسان همانند خانه خود همواره به فضای ذهنی ارزشمند آن با نام دانشگاه باز می گردد.آغاز این حضور برای من به زمانی از سالهای 47 و 48 می رسد که مصاحبه ای با زنده یاد دکتر محمد امین میرفندرسکی و دکتر اعتصام برای ورود به دانشکده هنرهای زیبا داشتم در بدست آوردن یک فضای کاری بلند مدت، غیر مادی و غیر منصبی ولیکن باز ذهنی، با امکان انتقال وسیع تجربیات از خلاقیتها که امروز نتایج از نظر خودم به اشباع رسیده آن را در قالب یک کتاب در حضور شما رونمایی میکنم.

همچنین بنده بسیارخوشحالم که کار مشکل چاپ ان کتاب به اتمام رسیده و می شود آن را در اختیار مخاطب قرار داد و با توجه به عمق زحماتی که در بخشهای مختلف انجامش وجود داشت، عرضه با کیفیت آن با کوششی فراوان به ثمر رسیده است. ایشان همچنین از ناشر و افراد دیگری که در تهیه کتاب با ایشان همکاری داشتند نیز تشکر کرده ودر میان تشویق حضار از کتاب"" خود زیست نامه کار و معماری " رونمایی کرد.