پرفسور سرورو، استاد برجسته شهرسازی دانشگاه کالیفرنیا- برکلی، در پردیس هنرهای زیبا

به دعوت پردیس هنرهای زیبا، آقای پروفسور رابرت سرورو (Professor Robert Cervero)، استاد دانشگاه کالیفرنیا - برکلی، هفته اول خرداد ماه جاری مهمان این پردیس بودند. پروفسور سرورو در زمره شناخته ترین و برجسته ترین شهرسازان جهان هستند. تخصص شناخته شده وی در سطح اول جهان، موضوع "ارتباط کاربری زمین شهری و سیستم های حمل و نقل و ترافیک" است. علاوه بر سوابق علمی بسیار درخشان ایشان در تالیف کتب و مقالات علمی متعدد و بسیار معتبر در سطح جهانی، می توان به "ریاست دپارتمان شهرسازی دانشگاه برکلی"، ریاست "موسسه برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه برکلی"، ریاست "مرکز حمل و نقل و ترافیک دانشگاه برکلی" اشاره کرد.

هدف از این دعوت و مسافرت ایشان به ایران، برگزاری چندین سخنرانی و نشست های تخصصی شهرسازی بوده است که می تواند در ارتقاء سطح علمی و به روز کردن دانش دانشجویان، متخصصین، کارشناسان و دست اندرکاران شهرسازی کشور بسیار مفید باشد.

اولین سخنرانی ایشان که در تالار شهید آوینی پردیس هنرهای زیبا برگزار شد، عمدتا به نظریه ها و رویکردهای مطرح در موضوع "ارتباط و تعامل کاربری زمین شهری و سیستم های حمل و نقل و ترافیک" بود. دومین برنامه وی اختصاص به ارایه تجارب جهانی داشت که در محل نگارخانه پردیس هنرهای زیبا برگزار شد. به گفته خود ایشان، کلیه مباحث ارائه شده در این جلسات، محصول 35 سال فعالیت آموزشی و پژوهشی نامبرده بود. در روز یکشنبه 3 خرداد ماه، دو جلسه علمی اختصاصی نیز برگزار شد که شامل جلسه اختصاصی با دانشجویان دکتری شهرسازی و سپس جلسه تبادل نظر با اساتید دانشکده شهرسازی بودند.

همچنین، در طول اقامت یک هفته ای ایشان در ایران و با هماهنگی پردیس هنرهای زیبا، دو برنامه مستقل دیگر نیز برگزار شد. طی روزهای دوشنبه و سه شنبه، 4 و 5 خرداد ماه، ضمن بازدید از شهر اصفهان، و به دعوت سازمان نوسازی شهر اصفهان و شهرداری اصفهان، یک جلسه سخنرانی برای مدیران و کارشناسان اصفهان و نیز سایر علاقه مندان مباحث شهرسازی، حمل و نقل، ترافیک، معماری و عمران داشتند. در روز چهارشنبه 6 خرداد ماه نیز به دعوت معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، سخنرانی ویژه ای با موضوع "کاربری زمین و حمل و نقل برای کلان شهرها" در محل آمفی تئاتر این وزارتخانه برگزار شد.

از کلیه سخنرانی ها، کارگاه ها و جلسات آقای پروفسور سرورو، استقبال قابل توجهی از سوی اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران و نیز سایر دانشگاه ها، سازمان ها و مهندسین مشاور به عمل آمد.