چاپ کردن
دومین سمپوزیوم بین المللی دربارۀ آستانگی، فضا و مطالعات تطبیقی در مسیر جاده ابریشم - دانشکدگان هنر های زیبا finearts
دانشکده معماری دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران دومین سمپوزیوم بینالمللی با موضوع «آستانگی، فضا و مطالعات تطبیقی در مسیر جاده ابریشم» را در تاریخ 19 دیماه 1403، از ساعت 9:00 تا 17:00 در محل آمفیتئاتر دانشکدگان هنرهای زیبا برگزار کرد.
دومین سمپوزیوم بین المللی دربارۀ آستانگی، فضا و مطالعات تطبیقی در مسیر جاده ابریشم
15 01 2025 07:20
کد خبر : 42597713
تعداد بازدید : 40
دانشکده معماری دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران دومین سمپوزیوم بینالمللی با موضوع «آستانگی، فضا و مطالعات تطبیقی در مسیر جاده ابریشم» را در تاریخ 19 دیماه 1403، از ساعت 9:00 تا 17:00 در محل آمفیتئاتر دانشکدگان هنرهای زیبا برگزار کرد. دبیر علمی و اجرایی این رویداد، دکتر الهام اندرودی، دانشیار و عضو هیئتعلمی دانشکده معماری دانشکدگان هنرهای زیبا، و رئیس سمپوزیوم، دکتر سید یحیی اسلامی، استادیار و عضو هیئتعلمی همین دانشکده بودند.
تهیهکنندگان این سمپوزیوم شامل پروفسور ری ایچی میاکه (بنیاد آرکی دپات)، مهندس آرش سهرابی و مهندس صمد دهقان (مؤسسه مقاومسازی لرزهای ایران) بودند. این برنامه با حمایت سفارت ژاپن در ایران و همکاری انجمنها، نهادها و شرکتهای ایرانی و ژاپنی از جمله مشاور بین الملل دانشکدگان هنرهای زیبا، انجمن علمی مطالعات معماری ایران، انجمن علمی مرمت، و انجمن علمی معماری با نمایۀ ISC برگزار شد.
این رویداد بهصورت ترکیبی از سخنرانیهای حضوری و آنلاین برگزار گردید و اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای ایران، ژاپن، چین و سنگاپور در آن سخنرانی کردند. موضوعات ارائهها حول مفاهیم پایه در مطالعات تطبیقی معماری، منظر و شهر، با محوریت فضای مابین و آستانگی در مسیر جاده ابریشم بود.
سمپوزیوم با سخنرانی دکتر عبدالمجید اسکندری، مدیرکل محترم روابط بینالملل دانشگاه تهران، آغاز شد که به روابط علمی و فرهنگی میان ایران و ژاپن پرداخت. سپس دکتر سید یحیی اسلامی، رئیس دانشکده معماری، پیشینه تبادل علمی میان ایران و ژاپن، بهویژه در حوزه معماری طی دهههای اخیر، را بررسی کرد و این سمپوزیوم را نقطه عطفی در مفهومپردازی متقابل فرهنگی میان دو کشور و گسترش آن در مسیر جاده ابریشم دانست.
جناب آقای تاماکی تسوکادا، سفیر محترم ژاپن، نیز بهعنوان سخنران افتخاری در این سمپوزیوم حضور یافتند و بر اهمیت روابط فرهنگی و تبادل دانشجویان میان دو کشور تأکید کردند
سخنرانی کلیدی سمپوزیوم توسط پروفسور ری ایچی میاکه، مدیر بنیاد آرکی دپات، ارائه شد. وی شواهد متعددی از ادبیات و معماری ژاپن که نمایانگر روابط تاریخی میان ایران و ژاپن است، ارائه کرد.
محتوای پنلها
- پنل اول: دکتر الهام اندرودی، دکتر علیرضا عینیفر (دانشکده معماری دانشگاه تهران)، و دکتر زهیر متکی (دانشگاه شهید بهشتی) به تحلیل مفاهیم پایه در مطالعات تطبیقی پیرامون فضا و آستانگی میان ایران، ژاپن و غرب پرداختند.
- پنل دوم: دکتر محمدحسن طالبیان (دانشگاه تهران)، پروفسور تسویوشی داته (دانشگاه توکوها)، و پروفسور شونساکو میاگی (معمار منظر و استاد مدعو دانشگاه هاروارد) درباره معماری، میراث جهانی، و منظر دو کشور ایران و ژاپن سخنرانی کردند.
- پنل سوم: پروفسور کنتارو فورویا (معمار از میتسوبیشی جیشو دیزاین)، دکتر نعیمه رضایی (دانشگاه تهران)، پروفسور لیو کچنگ (دانشگاه معماری و فناوری شیان)، و استاد کی گنی تانگ (معمار و مرمتگر از سنگاپور) به موضوعاتی درباره حفاظت، بازآفرینی شهری، و طراحی متقابل در مسیر جاده ابریشم پرداختند.
در بخش پرسش و پاسخ، مباحث مختلفی پیرامون فرهنگ و معماری ژاپن و کشورهای مسیر جاده ابریشم در ارتباط با اندیشههای بنیادین ایران مطرح شد.