قطب علمی معماری

قطب علمی به عنوان یکی از حلقه­‌های ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت

شتاب روزافزون توسعه علوم و فنون در رشته­‌ها و زمینه‌های مختلف در دوران معاصر، مفهومی بدیع و بی ­نیاز از اثبات و استدلال است. قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران به عنوان یکی و «نیاز به آموزش مداوم» ازحلقه­‌های ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت است که با درک مفهوم رسالت جامعه دانشگاهی برای پاسخگویی به نیاز این بخش از جامعه، کسب مداوم علوم و فنون جدید و ارتقای برنامه­‌های کیفی و کمی در بخش­‌های آموزشی و اجرایی صنعت معماری و سازه تاسیس شده است.

شورای قطب­‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس اساتید، مقام­‌ها، توانایی‌ها و رتبه­‌های را به «قطب علمی فناوری معماری» علمی و تخصصی آن­‌ها در عرصه­ های ملی و بین­‌المللی، عنوان دانشگاه تهران اعطا کرد. به این ترتیب قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران به ریاست دکتر حامد مظاهریان در سال 1384 راه‌اندازی شد.

هدف اصلی از تشکیل قطب علمی فناوری معماری در دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، نیل به اهداف آموزشی و پژوهشی در زمینه معماری و علوم از طریق تولید سازمان­ یافته دانش است که در چهار بخش، ایجاد زیر ساخت‌ها، اهداف آموزشی، اهداف پژوهشی و نشر مفاهیم طبقه‌بندی می‌­شوند.

در تاریخ 1390/5/25 و طی بررسی مجدد مدارک، اسناد و دستاوردهای دانشگاه­‌ها و مراکز علمی کشور، در شورای قطب­‌های علمی، ادامه فعالیت قطب علمی فناوری معماری در گروه هنر، برای دوره پنج ساله دوم مورد تایید قرار گرفته و هم اکنون قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران به عنوان تنها قطب علمی کشور در زمینه معماری، فعالیت دارد.

مدیر قطب علمی فناوری دانشکده معماری
حامد مظاهریان
استادیار
دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

 

وب‌سایت قطب علمی : http://www.ceat.ir